Ingredienser:
50 gr Jäst
2,5 dl Vatten
250 gr Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
2 st Ägg
13 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
Fyllning:
50 gr Mandelmassa
50 gr Rumsvarmt smör
0,5 dl Strösocker
0,5 dl Blåbärssylt
Tillagning:
1. Smula jästen i en bunke, Värm vatten till straxt under fingervärme. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Rör smöret smidigt med sockret, gärna med elvisp. Blanda ner smörblandingen och ägg i bunken.
2. Blanda mjöl med bakpulver och salt, häll ner i bunken, arbeta till en smidig deg i maskin ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 min.
3. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker.
4. Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i 2 delar. Kavla ut varje bit och bred ut mandelfyllning och sen blåbärssylt på den ena biten. Lägg på den andra degrektangeln och tryck till.
5. skär degplattan i ca 2 cm breda remsor. tvinna remsorna till snurror och lägg dem på plåtar, Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
6. sätt ugnen på 250 gr, grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 min. Låt svalna på galler.
7. Smält smör i kastrull eller i micron. Pensla bullarna först i smör och doppa dem sen i socker..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar