lördag 16 januari 2010

Chocolate Cheesecake

Ingredienser:

200 gr Digestivekex
200 gr Maryland Cookies
2 msk Kakao av god kvalitet
125 gr Smör
2.5 dl Kesella
400 gr Philadelphiaost
1 dl Strösocker
1 st Färsk Vaniljstång
3 st Ägg
200 gr Mörk choklad 70%
1 näve Pekannötter

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 gr

2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao

3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, ca 24cm i diameter

4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 7 minuter och låt den svalna. Sänkt ugnen till 130 gr.

5. Vispa Philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämig i en skål. Rör ner ett ägg i taget.

6. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad, blanda chokladen i smeten och häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.

7. Grädda kakan i ca 40 minuter.

8. Låt svalna i kylskåpet minst 1 timma innan servering.

2 kommentarer:

  1. tyckte väl att jag kände doften... så du håller till här också, smyger omkring med goda chokladskapelser...

    SvaraRadera
  2. Mhmmm här smyger hon också.. bilder kommer snart hoppas jag :)

    SvaraRadera