Ingredienser:
200 gr Digestivekex
200 gr Maryland Cookies
2 msk Kakao av god kvalitet
125 gr Smör
2.5 dl Kesella
400 gr Philadelphiaost
1 dl Strösocker
1 st Färsk Vaniljstång
3 st Ägg
200 gr Mörk choklad 70%
1 näve Pekannötter
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 gr
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao
3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, ca 24cm i diameter
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 7 minuter och låt den svalna. Sänkt ugnen till 130 gr.
5. Vispa Philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämig i en skål. Rör ner ett ägg i taget.
6. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad, blanda chokladen i smeten och häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
7. Grädda kakan i ca 40 minuter.
8. Låt svalna i kylskåpet minst 1 timma innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
tyckte väl att jag kände doften... så du håller till här också, smyger omkring med goda chokladskapelser...
SvaraRaderaMhmmm här smyger hon också.. bilder kommer snart hoppas jag :)
SvaraRadera