500 gr Sparris
5 dl Hönsbuljong
5 dl Grädde
1 dl Vitt vin
5 st Charlottenlökar.
Skala och skär sparrisen i ca 1cm stora bitar, spara topparna hela. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min och häll bort vattnet.
Finhacka löken och fräs i lite smör, häll över buljong, grädde och vitt vin och låt koka upp, häll i sparrisarna utom topparna som sparas till garnering. Låt koka i ca 10 min.
Ta bort soppar från spisen och mixa den slät med en mixerstav. Salta och peppra.
Häll upp i soppskålar och garnera med topparna.
MUMS!!
Testa du någon av marinaderna till grönsakerna. Det är så gott att grilla blandade grönsaker.
SvaraRaderaSparrissoppa är verkligen soppan No 1 nu när sparris kommer. Ja, eller alla rätter med sparris :-)
ja mums det där lät supersmarrigt! Tack för det. kramis Nilla
SvaraRaderaÅh, vad gott!
SvaraRaderaÄlskar soppor av alla slag :-)
/ Barbro
Mmm, gott!!
SvaraRaderaMums verkligen! : )
SvaraRaderaMums verkligen! : )
SvaraRadera