söndag 13 februari 2011

Räksmörgås Special















Ingredienser
4 pers
2 kg Räkor
4 st Ciabattabröd (små)
1,5 msk Olivolja
2 st Avocado
1 tsk Citronsaft
2 st salladslök
100 gr Sockerärtor

Dressing
1 st äggula
1 msk rödvinsvinäger
½ msk dijonsenap
0,75 dl Rapsolja
1 st Vitlöksklyfta pressad
2 krm salt
½ krm Cayennepeppar
½ dl Gräslök finhackad.

1. Sätt ugnen på 250 gr
2. Skala räkorna och ställ svalt
3. Skär brödet och pensla m olivoljan, rosta i ugnen 4-5 minuter.
4. Blanda Äggula, vinäger och senap i en bunke, droppa i oljan under vispning.
Smaka av med vitlök, salt, cayennepeppar samt gräslök, ställ svalt till servering.
5. Dela, kärna ur och skiva avokadon i tunna skivor. Droppa över citron så att de inte mörknar.
6. Ansa och skiva salladslöken
7. Strimla sockerärtorna.

lägg på en halv avokado på varje underdel av Ciabattan, fördela räkor, salladslök och sockerärtor över det. Ringla över dressingen och lägger toppen på Ciabattan över.

MUMS


RAZZY

1 kommentar:

  1. Å här sitter jag vid läggdags och blir sugen på skaldjur... Måste banne mig köpa räkor imorgon!

    SvaraRadera