måndag 31 januari 2011

Hallonmousse

Ingredienser för 4 port

4 st Gelatinblad
1 dl Strösocker
0,75 dl Vatten
3 dl Grädde
3 dl Hallonpuré ( ca 400 g tinade passerade Hallon)

Blötlägg gelatinbladen.
Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Vispa grädden.
Koka sockerlag på vatten och socker några minuter tills lagen är genomskinlig.
Lyft upp de 4 gelatinbladen och krama ur vattnet, låt de smälta i sockerlagen.
Blanda grädde, hallonpuré samt sockerlagen och häll upp i portionsglas.
Ställ kallt så moussen stelnar, servera med färska hallon.

MUMS

4 kommentarer:

  1. Vaaansinnigt god - mycket bättre än den som serveras på Berns Asiatiska!

    SvaraRadera
  2. Galet god med en underbar smak av sommar och hallon! Tack!

    SvaraRadera
  3. Du menar väl koka sockerlag på vatten och socker...

    SvaraRadera
  4. Jupp, har rättat upp det i inlägget :) tack vännen.

    SvaraRadera