måndag 28 februari 2011

Fylld baconinlindad kycklingfilé


För ett tag sen så hade jag 6 underbara gudinnor hemma hos mig och då bjöd jag på denna superenkla Kycklingrätt.


Ingredienser 4port

4 st Kycklingfilér
1 burk Creme Bonjour Vitlök
6 st soltorkade tomater i Olja
1½ burk Creme Fraiche (tomat och basilika
1 paket Bacon.

Sätt ugnen på 200 grader.
Gör ett snitt i kycklingfiléen och peta in mjukosten, linda runt bacon och lägg i en ugnsform.
Tärna/strimla soltorkade tomater och strö över.
Bred sen över Creme fraichen.
Låt stå i ugnen i ca 30 minuter.

Till detta kan man ha en couscoussallad med tunna skivor av röd lök och ruccolasallad, lite citronsaft, olivolja och nymald svartpepper över.

MUMS

Razzy over and out


söndag 13 februari 2011

Räksmörgås Special















Ingredienser
4 pers
2 kg Räkor
4 st Ciabattabröd (små)
1,5 msk Olivolja
2 st Avocado
1 tsk Citronsaft
2 st salladslök
100 gr Sockerärtor

Dressing
1 st äggula
1 msk rödvinsvinäger
½ msk dijonsenap
0,75 dl Rapsolja
1 st Vitlöksklyfta pressad
2 krm salt
½ krm Cayennepeppar
½ dl Gräslök finhackad.

1. Sätt ugnen på 250 gr
2. Skala räkorna och ställ svalt
3. Skär brödet och pensla m olivoljan, rosta i ugnen 4-5 minuter.
4. Blanda Äggula, vinäger och senap i en bunke, droppa i oljan under vispning.
Smaka av med vitlök, salt, cayennepeppar samt gräslök, ställ svalt till servering.
5. Dela, kärna ur och skiva avokadon i tunna skivor. Droppa över citron så att de inte mörknar.
6. Ansa och skiva salladslöken
7. Strimla sockerärtorna.

lägg på en halv avokado på varje underdel av Ciabattan, fördela räkor, salladslök och sockerärtor över det. Ringla över dressingen och lägger toppen på Ciabattan över.

MUMS


RAZZY