onsdag 17 februari 2010

Afternoon tea

För en vecka sedan så va jag ute på middag med 4 underbara tjejer och under promenaden till Restaurangen så kom vi in på Afternoon tea och riktiga engelska scones. De ska vara små och runda och inte kladdiga i mitten. Jag har goda vänner i england som gör supergoda scones och har knyckt mitt recept från dom.

Ni får dock ta receptet lite på en höft då jag har försökt att översätta det från engelska mått till svenska. Prova er fram.

8 dl Vetemjöl ( jag använder vetemjöl special)
2 tsk Salt
2 tsk bakpulver
100 gr smör (rumsvarmt)
3 dl Grädde

Ugnen skall vara på ca 225 gr.

Blanda de torra ingredienserna och lägg ner smöret, nyp ihop till en grynig massa. Tillsätt grädden lite itaget och arbeta ihop till en deg.

Kavla ut degen till ca 2cm tjock kaka och ta ut kakor med ett kakmått eller ett mindre glas. Pensla brödet med lite mjölk innan den sätts in i ugnen, ca 12-15 minuter.

Äts färska med sylt, marmelad, lemoncurd, vispgrädde eller annat gott.

Går bra att frysa

Razzy over and out